ION-BG Logo

Online Store

За водата

Характеристики на чешмяната вода - Ph около 7.0, ORP от +100 до +500, структура 13-18 молекули в клъстер, съдържа много вредни примеси като: хлор, флуор, твърди частици, тежки метали, пестициди, хормони, бактерии и др.

Защо водата произведена от домашния йонизатор е полезна за нашето здраве?

Научната литература обикновено се отнася до йонизираната вода като "електролизно преобразувана вода" или ЕПВ. Научните изследвания показат, че ЕПВ проявява силни предимства за укрепване на здравето. Най-важното е, че има антиоксидантно действие. Това се дължи на наличието отрицателни водородни йони.(H-) йоните присъстват във водата в групирана форма, където всеки водороден отрицателен йон е заобиколен от клетка (или гнездо) на водни молекули. Йонизираната вода също така показва намален размер на клъстера и намалено повърхностно напрежение. Намаляването на размера на клъстери и намаляването на повърхностното напрежение също се счита, че има благоприятен ефект върху здравето.

Произведената вода от уреда има четири важни характеристики:


тя е Алкална, Йонизирана, Преструктурирана и пречистена - наричана още от някой - Жива вода !


Алкална вода (повишава Ph на водата от 8.0 до 11.0) -  Неутрализира киселинността в организма 
Това нейно свойство се получава чрез електролиза, която йонизира чешмяната вода и я разделя на алкална и киселинна. Алкалната вода помага да се неутрализира киселинността в организма. Казано накратко, клетките в нашето тяло трябва да останат в естественото си алкално-киселинно равновесие, за да сме здрави. Неправилния начин на живот т.е. недостатъчното пиене на вода, постоянния стрес, киселинните и рафинирани храни, с които се храним и подсладените киселинни напитки, бутилираните киселинни води не помагат за подобряването на нашето здраве.

Алкална вода помага да се балансира химията на тялото и поддържа оптимални нива на рН . Пиенето на алкална вода подобрява способността на организма да се буферират киселините и промиват киселинни остатъци в тялото.Нивото на рН на тъкани, телесни течности и органи е предмет на активна регулация . Тялото поддържа ниво на рН на кръвта е около 7.35 -7.45. Ензими и други протеини функционират правилно в рамките на този оптимален диапазон на рН.

Подкисляващите храни в нашето хранене (като например меса, нишестета, захари, алкохол и други преработени хранителни продукти ) много натоварват и стресират тялото за да поддържа рН баланс в рамките на оптималния диапазон.

Тялото (човешкия организъм) използва много методи, за да се поддържа рН стойности в оптимални граници . Един от най-важните се основава на високо рН на течности , като например вода , които действат като разтворители за неутрализиране на киселите остатъци . Тялото също така използва електролитни буфери като натрий, калций и калий да свързва киселините , които след това се отстраняват чрез урината . Но някои от методите , които използва за корекция на рН може да имат отрицателни последици в дългосрочен план. Хората с тенденция към киселинно телосложение са склонни да имат по-слаба имунна система и може да получат общо физическо разрушение, емоционалното напрежение и безпокойство , лоша обмяна на веществата, по-слаба секреция, както и склонност към запек . В дългосрочен план също са податливи на заболявания като хепатит , рак , парализа , хипертония, сърдечно-съдови заболявания, диабет, нервност болест и други. Редовната употреба на алкална питейна вода може да помогне за изхвърлянето на киселинните остатъци от тялото и да помогне за възстановяване на нашия оптимален баланс на рН. В страните от цял ​​свят, много градове стерилизират водата с хлор. Хлорът предизвиква питейната вода да стане кисела. Алкална вода съдържа много полезни минерални йони като калций, магнезий, калий и други полезни микроелементи. Тези електролити носят ( - ) заряд, който подобрява скоростта на абсорбция в тялото .

Йоннизирана-Антиоксидантна вода (редуцира от +500mV на чешмяната вода към ORP от -100 до -850mV) -  Неутрализира свободните радикали в организма. Йонизираната вода е мощен антиоксидант.

Какво представляват антиоксидантите? Това са група елементи,които предпазват човешките клетки от пагубното въздействие на свободните радикали, които значително могат да увредят имунната ни система. В по-широк смисъл към думата антиоксиданти могат да бъдат добавени всички фактори, които забавят или предотвратяват окислителното увреждане на биологичните структури. Йонизираната алкална вода с ORP стойности от -150 до -350mV,  дарява своите електрони към нестабилните кислородни радикали и блокира взаимодействието на активния кислород с здравите клетки. Това намалява активения кислород и го прави безвреден. Неповредените биологични клетки са по-малко податливи на инфекция и заболявания. Йонизираната  вода също подтиска прекомерната ферментацията в храносмилателния тракт чрез намаляване косвено на метаболити като сероводород , амоняк, хистамини, индоли и феноли, което води до по-чисти изпражненията в рамките на дни след редовбо приемане на йонизирана вода. По-голямата част от бутилираните води и чешмяната вода нямат антиоксидантно действие. Обикновено те са киселинни и допринасят за допълнителното окисляване на нашия организъм. Повишената киселинността в организма постепенно води до хронични заболявания.

Преструктурирана вода ( 5-6 молекули в клъстер)- Хидратира по-добре организма


Това свое качество тя получава чрез процеса на електролиза, който йонизира чешмяната вода и променя нейната структура. Тя се състои от микро-клъстерни водни молекули (5-6 молекули в клъстер). Ето защо тя се усвоява шест пъти по-бързо, тъй като чешмяната или бутилирана вода има по 13-18 молекули в клъстер. Така водата преминава по-лесно през клетъчната мембрана и по този начин спомага за елиминирането на токсините от клетките и улеснява детоксикацията на клетъчно ниво. Така тя помага на тялото да се освободи от киселинните отпадъци. 

Пречистена вода - филтърната система на уреда премахва в голяма степен някой от вредните елементи в чешмяната вода. За максимални резултати, може да се комбинира и с допълнителна пред-филтърна система.