ION-BG Logo

Online Store

Защо да пием алкална йонизирана вода

 • 1. Подмладен  външен вид, Хидратира перфектно вашето тяло - Пиенето на адекватни количества алкална вода хидратира кожата, възстановява подвижността и гъвкавостта на ставите, поради това, че този вид вода се състои от малки групи от молекули и се усвоява до 6 пъти по-бързо.
 • 2. Подобрява  храносмилането - Алкалната вода помага на тялото да смила и усвоява по-добре храната. Водата помага да се произвежда повече слюнка, която помага на храната да премине по-лесно през храносмилателния тракт. За това  най-добра е водата с  рН 8,0 - 8,5.
 • 3. Увеличена концентрацията – мозъкът в 90%  се състои от вода. Пиенето на йонизирана вода ще подобри способността Ви за съсредоточаване и обработка на информация.
 • 4. Главоболие - Една от основните причини за главоболие е дехидратация. Йонизираната вода подобрява  хидратацията на организма, поради по-малкия брой водни молекули в клъстерите. Само след няколко минути след изпиване водата става част от гръбначно-мозъчната течност и има положителен ефект върху всички органи на тялото.
 • 5. Отслабване – Водата е много добро средство за загуба на теглото. Водата подобрява метаболизма , с което подпомага изгарянето на калории. Клетките в човешкия организъм натрупват мазнини като по този начин се защитават от повишената киселинност. Алкалната вода  балансира киселинно-алкалната среда и това кара клетките да се отървават от излишните мазнини.
 • 6. Предотвратява стареенето - Това е голямо предимство на йонизираната вода. Тя съдържа огромно количество антиоксиданти. Антиоксидантите унищожават вредните свободни радикали в организма, които са основната причина за стареенето и болестите.
 • 7. Прилив на жизнената енергия - Водата в организма е от съществено значение за по-добро кръвообращение. Когато тялото е добре хидратирано нивото на кислород в кръвта се увеличава. Изпийте чаша вода с рН 9,5 и ще изпитате това чувство.
 • 8. Увеличен имунитет - Нашата устойчивост към болести намалява, тъй като тялото не получава достатъчно количество вода. Дехидратацията  първо започва незабелязано на клетъчно ниво. Това ни прави уязвими за появата на огнища на болестта. Йонизирана вода се състои от клъстери с по- малко на брой молекули, които по-бързо и по-точно хидратират тялото.
 • 9. Детоксикация -  Добре хидратирано тяло по-лесно се освобождава от  вредните токсини . Най-големият филтър са бъбреците. Те са зависими от водата. С напредване на възрастта, способността им за филтрация намалява, което прави качеството на питейната вода  още по-важно за правилната детоксикация на организма. Започнете да пиете вода с рН 9,5 - Вашите бъбреци най-бързо ще  усетят положителната промяна. Първите индикация за пречистването ще забележите във функционирането на бъбреците.
 • 10. По-малък риск от сърдечно-съдови заболявания - Доказано е , че приемът на йонизирана вода е много полезен за здравето на сърцето.
 • 11. Богата на антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали
 • 12. Спира развитието на аденоми и импотентност - Изследванията показват, че активираната вода спира развитието на аденоми и импотентност при мъжете, и предотвратява безплодието при жените.
 • 13. Подпомага обмяната на веществата и стартира процес на самолечение
 • 14. Намалява кръвната захар - Ако я пиете постоянно, ще накарате задстомашната жлеза да работи като часовник; ако сте диабетици, тя ще намали кръвната захар.
 • 15. Намалява холестерола и предпазва от атеросклероза - Няколко години наблюдавани в болници пациенти, които пиели по различни причини активирана вода, не са се разболели от рак. Освен това тя намалява холестерола и предпазва от атеросклероза.


* Активираната-йонизирана вода действа като антибиотик. Тя е антисептична и регенерира клетките; подобрява работата на бъбреците, черния дроб; лекува стомашните болести и възпаленията в тялото

ОЩЕ ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПИЕМ АЛКАЛНА, ЙОНИЗИРАНА ВОДА (Защо да пием алкална йонизирана вода)

Чудим се все по-често защо млади хора и деца боледуват от болести, присъщи за възрастни. Замърсена околна среда, вредни хранителни навици, стресови ситуации - всички тези фактори влошават човешкия метаболизъм.

Целта на храната е да осигури енергия за развитието и растежа на организма. Разликата между добра и лоша храна се измерва в количеството вредно съдържание за организма, размера и вида на отпадъците. Колкото по-високо е качеството на храната, по-малък е размерът на киселинните отпадъци, които се образуват и по-голямо количеството на минерални, алкални продукти, които неутрализират киселините. Когато избирате хранителни продукти, никога не забравяйте, че алкалните елементи пречистват организма, а киселинните му вредят. Една от гаранциите за здраве е балансът между киселини и основи. За съжаление в модерната храна преобладават киселинните елементи. Това са месо и неговите субпродукти, продукти от бяла брашно, кафе, алкохол, индустриални натурални сокове, риба и морски продукти, хляб, бонбони, яйца, газирани напитки и много други. Списъкът с алкални продукти за съжаление е много по-кратък: пресни плодове, зеленчуци, салати, картофи, не газирана минерална вода... Ясно е, че е трудна задача поддържането на баланса само чрез храната.

Организмът се опитва да премахне киселинните отпадъци, които са образувани по време на метаболизма, чрез урината, потта и въглеродния двуокис. За този процес са необходими големи количества алкални елементи, като най-важните от тях са калий, натрий, калций и магнезий, които набавяме чрез храната и течностите, които консумираме.

За съжаление, много често организмът на човек над 45 годишна възраст не успява сам да премахне всички формирани киселинни отпадъци. Резултатът е, че всичко, което не се премахне се натрупва на различни места в тялото и организмът става все по-киселинен. На местата, където организмът складира киселинните отпадъци се влошава кръвообръщението и потокът кръв към жизненоважни органи е недостатъчен. И това е причината за много болести.

Акумулираните киселинни отпадъци намаляват алкалността на кръвта. Алкалността на кръвта се определя от индекса на рН и неговите диапазони са много тесни: от 7,3 да 7,45. Дори леко отклонение на тези стойности би причинило тежки здравословни проблеми, и когато киселинността, достигне до pH = 6,95 това предизвиква смърт. Следователно организмът се опитва да преобразува тези течни отпадъци в твърди и ги натрупва на различни места, предимно в слоя от мазнини, като по този начин намалява техния киселинен ефект. Следователно натрупването на мазнини, наднорменото тегло често е последица от натрупване на киселинни отпадъци, които организмът не е успял да изхвърли.

Твърдите киселинни отпадъци, това са - холестерол, мастни киселини, уринна киселина и нейните соли, камъни в бъбреците, сулфати и фосфати. Съхранението на тези отпадъци ускорява процеса на стареене. Ключът към доброто здраве и дълголетие, е в способността на организма да неутрализира и премахне тези отпадъци.

Ако организма не получи необходимото количество алкални елементи, и по-специално калций, той го взима от костите, като по този начин се опитва да неутрализира киселинните отпадъци. Така започва остеопатията. При съхранение на уринна киселина, в ставите започва да се развива артрит и подагра.

Ако организмът започне да съхранява киселините в панкреаса, липсата на калциеви йони за неутрализирането им провокира намаляване на нивото на инсулина, което може да предизвика диабет.

Има много лекарства, които регулират киселинността на стомаха. Много често, обаче, причината е в киселинността на целия организъм, а не само на стомаха. Един от най-големите проблеми е че киселините сгъстяват кръвта и запушват тръбите, което предизвиква високо кръвно налягане.

Киселинните отпадъци се складират във вените. Те могат да възпрепятстват потока на кръв към мозъка. Организмът се опитва да ги прилепи към стените на артериите и по този начин се ограничава потока кръв към сърцето. Това предизвиква смущения в разпространението на кръв и става причина за много сърдечни болести. Когато се увеличи физическото натоварване или попаднем в стресова ситуация, кръвното налягане може да се увеличи силно и да раздвижи плаващите, отпадъчни частици, които могат да запушат вените, предоставящи на мозъка кръв. Възниква реална опасност от инфаркт. С помощта на алкалната вода тези отпадъчни частици се разграждат по натурален път и организмът ги изхвърля чрез бъбреците.

Основата неутрализира киселината.

Предположението, че основата неутрализира киселината не поражда никакво съмнение. Ето един прост пример: Когато пипаме месо ръцете ни се омазняват и стават лепкави. Ако ги измием само с вода няма да успеем да премахнем мазнините, които имат кисел произход. Когато използваме сапун, който е алкален продукт, ръцете стават чисти. Свикнали сме да се грижим за тялото си отвън, но не обръщаме внимание на мърсотията, която се съдържа в органите ни.

Много хора страдат от болки на различни места в организма. Често причината за тези болки е натрупването на киселинни отпадъци. Всеки организъм съхранява киселинните отпадъци по различен начин. Симптомите на болестта ни показват къде се съхраняват отпадъците. Важно е да знаем, че всички храни, по-здравословни или по-лоши, по-скъпи или по-евтини, образуват киселинни отпадъци и тяхното акумулиране е главната причина за различни дегенеративни болести при възрастните хора.

Следователно не е изненадващо, че с намаляване на киселинни отпадъци натрупани в организма, стимулираме доброто здраве.

Алкалната вода е много добро решение и ефективно успява да пребори този проблем.

Тъй като повърхностното напрежение на алкалната вода е значително по-малко, нейните молекули формират групи по 5-6. В обикновената вода групите са по 10-13 молекули. По този начин, алкалната вода навлиза в тъканите много по-лесно и ефективно, разтваря най-трудно достижимите токсини, изчиства организма. Тя е физически начин, който подпомага неутрализирането на токсини и киселини, хидратира организма и поддържа алкална кръвта. Експертът по детоксикация и автор на книгата "Tao на Дето" Даниел Рийд твърди, че алкалната вода действа като детоксикатор и неутрализира ежедневното ни замърсяване с токсини.

Много е важно, че потенциалът за намаляване на окисляването, (ORP) на алкалната вода, който характеризира енергията на електроните, е близо до потенциала на телесните течности. ORP на организма е редуциращ и варира от + 100 до - 200 mV. И в същото време, ORP на водата, която пием варира от + 200 до + 300 mV. Активността на електроните в телесните течности е много по-висока от тези във водата, която пием. Ако приемаме вода, чийто ORP се доближава до ORP на телесните течности (както е в случая на алкалната вода), тогава жизненоважната енергия на организма не се използва за корекция на енергията на електроните. Това означава, че тази вода незабавно се приравнява и включва в жизненоважната дейност на организма.

Алкални вода е физически антиоксидант. Както е известно, свободна радикали са части от молекули, които разполагат с един електрон (пероксиди, кислородни молекули без един електрон). Те са образуват в организма, когато има окисителни реакции. Количеството свободни радикали се формира по време на жизненоважните функции на организма. Тяхната цел е защитата на организма от бактерии и вируси и унищожаването на клетки с деформации.

Ако има излишък от свободни радикали те много активно и агресивно атакуват съседни молекули, с цел да възстановят липсващите електрони. По този начин, свободните радикали стимулират неконтролируеми химични реакции, могат да деформират или дори да убият клетки, и създават благоприятна среда за развитието на ракови заболявания, хронични възпаления и други болести.

Алкалната вода играе важна роля в разграждането на храните. Известно е, че с напредването на възрастта киселинността на организма нараства. Един от вторичните негативни ефекти от това е увреждането на стомаха и неспособността му да отделя солна киселина, необходима за пълното разграждане на храната. Санг Уанг обяснява, че консумацията на алкална вода стимулира намаляването на стомашната киселинност, т.е. стойността на рН индексът се увеличава. Когато се възстанови стойността на рН индекса и достигне до 4,5 стомашните стени започват да произвеждат солна киселина, и се възстановява необходимата стомашна киселинност. Това предизвиква като контрареакция произвоството на солен хидро-карбонат , който подкрепя кръвните алкални резерви влизайки в кръвообращението. По този начин алкалната вода стимулира киселините секреции на стомаха и в същото време увеличава размера на алкалните буфери, които са особено важни за намаляването на киселинност на организма.

Високите здравни индекси в Япония и Южна Корея изненадват света през последните 30 години. От голямо значение са съвременните технологии за подобряването на качеството на водите, но е интересен фактът че едно от всеки три семейства в Япония пие алкална вода ежедневно. И всяка година потребителите на алкална вода се увеличават с над един милион. Много болници в Япония и Южна Корея използват алкалната и киселата вода вместо скъпи лекарства и антибиотици. Най-важното нещо в тази здравна революция, е фактът, че задвижващата сила не е фармацевтична компания или медицинска институция, а хората. Хората, които сами избират как да се грижат за здравето си.

Проведените в Япония многобройни проучвания доказват, че намаляване на киселинността  на тялото води до значително подобряване на здравето. Използването на алкална вода носи незабавни резултати.През 1965 г. японското Министерството на здравеопазването потвърди, че алкалната вода лекува стомашните разстройства, хроничната диария, заболявания на стомаха и червата, гастрит и запек, подобрява храносмилането.

Неутрализира стомашната  хиперкиселинност, предотвратява образуването на язви на стомаха и дванадесетопръстника, както и редица заболявания като диабет, астма, дерматит, хепатит, хроничен ревматоиден артрит, помага при висок холестерол, безсъние, затлъстяване, болки в гърба, невралгия, менопауза, хемороиди, хронична диария и много други.

80% от тези заболявания са предизвикани от повишени нива на киселинност в организма. Заседналият начин на живот, липсата на физически упражнения, стресът, алкохол, цигари и замърсяването, съчетани с диета с ниско съдържание на минерали и  големи количества на  наситени мазнини, захари,  химически добавки допринасят за киселинния дисбаланс в организма.