ION-BG Logo

Online Store

Въпроси и отговори

КАКВО ЛЕКУВА?

Ако дълго пиете тази вода, ще съхраните много години здравето си. Ще се чувствате добре, имунната система ще ви отбранява от всички външни и вътрешни нападатели - бактерии, вируси, туморни и ракови клетки. Стомахът и отделителната система ще работят отлично, обмяната на веществата ще е винаги в норма.

 • * Ако изплаквате с нея устата си, венците няма да кървят и парадонтозата няма да ви мъчи.
 • * Ако с нея замените водопроводната вода кожата и косата ви скоро ще изглеждат такива, каквито бихте искали да бъдат.
 • * Активираната-йонизирана вода действа като антибиотик. Тя е антисептична и регенерира клетките; подобрява работата на бъбреците, черния дроб; лекува стомашните болести и възпаленията в тялото. Успокоява дори зъбобол.
 • * Спира кръвоизливи, лекува изгаряния, помага при отит, циреи, инфекциозен хепатит, ангина и хрема.
 • * Ако я пиете постоянно, ще накарате задстомашната жлеза да работи като часовник; ако сте диабетици, тя ще намали кръвната захар.
 • * Предпазва от аденовируси, с други думи, ако влезе в контакт с нея, грипният вирус променя молекулярната си структура и вече не е активен.
 • * Доказано е, че поливаните с активирана вода растения растат бързо и остават здрави.
 • * Няколко години наблюдавани в болници пациенти, които пиели по различни причини активирана вода, не са се разболели от рак. Освен това тя намалява холестерола и предпазва от атеросклероза.
 • * Изследванията показват, че активираната вода спира развитието на аденоми и импотентност при мъжете, и предотвратява безплодието при жените.


Въпроси зададени на “ЙонЛайф”–най-големият межд. дистрибутор на здравни системи за алкална вода

Каква е разликата между пречиствател и йонизатор на вода?

Пречиствателите на вода обикновено основно филтрират химикали и примеси. Но в основната си функция само пречистват водата. Има пречистватели, които могат да влияят на Ph-то на водата, като по химичен път добавят алкални минерали. Също така съществуват и пречиствателни системи, които имат допълнителна секция, на магнитен принцип, които могат да влияят върху стойността на ORP на водата. Но за разлика от Йонизатора на вода тяхното действие върху ORP параметъра е много нестабилно и за много кратко време остава активно. Истински полезна, здравословна йонизирана вода получавате само, когато водата е преминала през електролизна камера.

Мека или твърда вода по-полезни за човешкото тяло?

Твърдостта на водата зависи от плътността на калциеви и магнезиеви соли, съдържащи се в нея. Водата се счита за твърда ако количеството на минерали е над 150 мг на литър вода; средна твърда вода е 70 ~ 150 mg, а под 75 mg се счита за мека. Малко по-твърда вода съдържа естествен калций и магнезий. Активираният калций и магнезий в йонизирана вода е доказано, че са са полезни за общото здравословно състояние.

Наддавам на тегло дори когато пия само вода. Ще бъде ли така и с алкалната вода?

Микро-клъстерната алкална вода се абсорбира бързо от организма, бързо достига до всички негови клетки и се изхвърля по-бързо от обикновена вода. Поради това тя е много полезна за хора с намален метаболизъм.  Ако наддавате на тегло само с вода, това означава, че вашият метаболизъм е във фатално състояние, и тялото ви не може да се справя с отделянето на изпитата водата.  Ако в първоначалния период на пиенето на алкална вода все още се забелязва  подуване, препоръчва се по-често пиене на  по-малки количества вода.

Мога ли да пия алкална вода когато съм на диета?

Да йонизираната вода помага за загуба на тегло, защото тя очиства организма и стимулира кръвообращението. Тази вода:

 • ►абсорбира се бързо и не предизвиква смущения в стомашно-чревния тракт, независимо от консумираното количество;
 • ►подпомага кръвообращението и разпределението на мазнините;
 • ►предпазва от здравословни проблеми, свързани с преяждане;
 • ►предотвратява запек, който често съпътства различни видове диета;
 • ►премахва отпадъчните продукти на обмяната на веществата и хидратира организма.

Вярно ли е че йонизираната алкална вода унищожава свободните радикали?

Да, това е вярно. Свободните радикали са нестабилни атоми или молекули. Те се стремят  да се превърнат в стабилна форма чрез "кражба" на електроните от околната среда и това е причина за окисляване.  Алкалната йонизирана вода съдържа изобилие на хидроксилни йони (ОН-), които улавят електрони и неутрализират разрушителното действие на свободните радикали върху клетките на тялото. Прясна  йонизирана вода се характеризира със силно отрицателен ORP (окислително-редукционен потенциал) и  е мощен антиоксидант.

Пиенето на алкална вода има ли някакви странични ефекти?

При правилното използване на водата не се забелязват никакви странични ефекти. В началото, особено ако се започва с  твърде висока алкалност, може да се появят главоболие, умора или възбуда, мускулни болки, хрема и подуване на корема, а изпражненията може да бъдат по-тъмни  и с по-рядка консистенция. Това са признаци на пречистване на тялото, тъй като то се подлага на микро-клъстерна вода, която прониква дълбоко в тъканите и премахва натрупаните токсини и отпадъчни продукти. Тези симптоми изчезват, когато тялото свикне с йонизирана вода . В зависимост от степента на отравяне на тялото това може да продължи от 2-3 дни до 2-3 седмици.

Йонизирана вода може ли да бъде вредна за някои групи от хора ?

Определено  не. Хората със по-слаби организми, като възрастните хора и малките деца , както и всички начинаещи потребители на йонизатор трябва да започнат с малки количества вода (например , три чаши на ден), с ниска алкалност , и след известно време , постепенно да се увеличава силата на електролиза.

Пиенето на тази вода продължително време безопасно ли е?

Да. В Япония, водни йонизатори са били класифицирани като "домашно медицинско изделие." Това означава, че трябва да се използват като профилактично средство за  подобряване на здравето, превенция на заболяванията и допълващо лечение на различни заболявания, и не като основен метод за лечение на сериозни заболявания. При здрави хора редовното пиене на алкална йонизирана вода оказва благоприятно влияние върху имунитета. Повече от 10 милиона японци пият алкална вода от 30 години.  Доказано е, че тя е напълно безопасна и няма странични ефекти.

Подходяща ли е алкалната вода за възрастни хора?

Разбира се. Стареене е тясно свързано със загуба на вода. Тялото на новороденото в 90% се състои от вода,  докато тялото на възрастен човек само в 60%. Йонизираната вода се абсорбира по-бързо и  по-добре хидратира тялото. Също така премахва токсините, предпазва от заболявания и дава енергия. Алкалната  вода е мощен антиоксидант, който предотвратява окисляване, и следователно застаряването на клетките на тялото.

Подходяща ли е алкалната вода за бременни жени?

Това дори се препоръчва. Известни са случаи, когато след пиене на йонизираната  вода утихват често съпътстващи бременността симптомите на сутрешното гадене.

Безопасна ли е алкалната вода за бебета?

Да. Проучвания в Япония доказват, че децата хранени с мляко приготвено с леко алкална йонизирана вода рядко се разболяват и са почти толкова здрави колкото бебета хранени кърмата.

С каква вода трябва да се приемат лекарства?

Лекарствата не трябва да се приемат с алкална вода, тъй като йонизираната вода се абсорбира много бързо от организма. Това може да повлияе върху лечебните свойства на лекарствата. За такива приложения да се  използва "Purified Water". Това е пречистена вода, но тя не се подлага на електролиза.

Колко вода трябва да се пие?

Някои хора казват, че трябва да се пие 2л вода на ден, а други изчисляват 30ml за всеки килограм телесно тегло. Тези препоръки не са валидни  от медицинска гледна точка. Една от основните задачи на водата е да се отмият отпадъците на обмяната на веществата от  клетките, така че необходимото количество вода е различно за всеки човек и ситуация. След  тренировка и след прекаляване с алкохол препоръчително е да се пие повече вода. Като цяло, добре е да се пие най-малко 2 литра вода на ден и това количество да се увеличава когато е необходимо. Повече вода трябва да се пие  при хронични заболявания, тютюнопушене, нездравословно хранене и чести контакти със отровни вещества.

Причинява ли алкалната вода алкалоза?

Не, защото нашето тяло има буферна система, която се стреми да поддържа рН баланс на организма. Това означава, че  и да изпием повече от  йонизирана вода тялото ни няма да бъде прекалено алакилизирано.  Повишаването на  киселинността на телесните течности под рН 6.8  може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Например, подкисляването на организма поради натрупването на кисели минерали, причинява диабет и бъбречна недостатъчност.

Препоръчително ли е да се пие алкална вода по време на хранене?

Не. Специалистите по хранене и други експерти препоръчват да не се консумират никакви течности по време на хранене. Не пийте вода в продължение на 30 минути преди и след хранене. Стомашните сокове се разреждат, а това забавя процеса на храносмилането.

Защо тези устройства са толкова скъпи?

Електролитните плочи са изработени от титан и платина, за да може йонизираната вода да е безопасна и с високо качество. Тези метали са по-скъпи от златото. Всички компоненти са изработени от висококачествени материали, за да може устройството да работи в продължение на много години.

Нужен ли ми е специален накрайник за закачване за мивката?

Вашият воден йонизатор пристига с адаптерен набор, който е в съответствие с повечето стандартни изходи, но има опасност да не съвпадне с някои дизайнерски кранчета, които имат дръжка за изтегляне и гъвкав маркуч.

Каква поддръжка изискват водните йонизатори?

Никаква. Те притежават самопочистваща обратно-полярна система.

Лесно ли е да се инсталира йонизатор?

Всеки йонизатор се продава с инструкция за експлоатация и инструкция за самостоятелен монтаж за лесно свързване с водата в кухнята. Обикновено, комплектът съдържа всички необходими части. Все пак, ако мислите, че имате нужда от помощ, обърнете се към  нас за  допълнителни обяснения.

Защо беше необходимо толкова време преди да се появят водните йонизатори на Запад?

За съжаление, Западът все още е силно предубеден срещу Азиатските постижения и изследвания. Въпреки че Япония превежда над 90% от Западните научни трудове, Западът превежда само около 10% от Японските научни трудове. Ако си бяха направили труда, щяха да открият страхотен феномен – всяка година в Япония се продават над един милион водни Йонизатори. Щяха също да открият, че Алкалната вода се използва широко в болници и клиники в Япония и Корея. Те също щяха да поискат от Япония повече научни резултати отколкото има в момента. Днес Южна Корея е световен лидер, произвеждайки над 150 000 алкализатори на месец само за домакински нужди. По произход тази технология е руска, но е разработена от Япония през 1980г.

С какво водните йонизатори са по-различни от останалите уреди за вода?

Предимство №1: Филтърът във водният йонизатор отстранява ненужното и в същото време пропуска полезните алкализиращи минерали, като Калция за костите и Магнезия за сърцето. Стандартно, компаниите за мин. вода използват Обратна осмоза, за да отстранят всичко вредно и полезно, след което използват озон, за да се отърват от неприятния вкус и мирис. Всичко това прави водата много киселинна и трудна за усвояване.

Предимство №2: Водата във водния йонизатор е Йонизирана. Водата, идваща от язовири, тръби и бутилки е “мъртва” и застояла. Това може да бъде измерено с ОРП (Окислително-Редукционен Потенциал) метър. За да бъде водата здравословна и лесна за усвояване, е необходимо тя да има силен отрицателен заряд. В природата това се случва, когато водата отскача между скалите или се движи в реки и потоци. Този ефект е пресъздаден с водния йонизатор.

Предимство №3: Водата във водния йонизатор е разделена на два потока – кисел и алкален. Използваме Алкалната вода за пиене и готвене. Киселата вода е допълнителен бонус и може да бъде използване за дезинфекция, за кожата или растенията. 

Какво е OРП?

При ОРП тази енергия се измерва в миливолти с ОРП- метър. Отчитаме много слабото напрежение във водата, което всъщност измерва наличието на окислителни и редукционни агенти, което се нарича Окислително-Редукционен Потенциал. Водата с висока рН стойност съдържа повече редукционни агенти (-ОРП), а водата с ниска рН стойност има повече окислителни агенти (+ОРП). Обикновената питейна вода изтича от кранчето с +200 до +600mV. Йонизираната вода е най-полезна с ОРП -250 mV или по-малък. Образуването на ОН- или отрицателния хидроксиден йон предизвиква антиоксидантния ефект на водата. ОРП действа като естествен антиоксидант и може по-лесно да проникне на клетъчно ниво, за да излекува тялото като отстрани киселите токсини. Когато водата е застояла в бентове, тръби и бутилки, ОРП става положителен. Когато водата се движи върху скали или водопади, ОРП е отрицателен. Например ОРП на богатата на минерали вода в обл.Хунза е силно отрицателен.

Необходимо ли е да тествам водата или тялото си за да определя каква е стойността на рН за да настроя апарата?

Не. Почти всички ние сме с повишена киселинност, което се дължи на некачествената храна, замърсената околна среда, липсата на елементарни физически упражнения и стресът. Дори и да не бяхме, Алкалната вода и храна би се отразила благоприятно на организма ни. Тази вода наистина действа, тя променя живота на хората. Подчертаваме още веднъж, че диетата, стресът и околната среда оказват силно влияние върху рН на нашето тяло.

Защо йонизаторът разделя водата на кисела и алкална?

Разделянето на входящата вода е доказателство, че йонизаторът прави това, което се твърди, че прави. При процеса на “разделяне на водата” се случва следното: а. Приблизително 70% от входящата вода се превръща в ОН-, или хидроксидни аниони, отрицателно заредена вода; б. Приблизително 30% от входящата вода се превръща в НО, или кисела вода; Някои компании продават апарати, които просто използват магнити или магнитни скални късове, за да действат върху водата. Продуктите, които твърдят, че са водни йонизатори, но не разделят водата по електронен път, няма да могат да запазят отрицателния заряд достатъчно дълго, за да може да бъде използван и няма да могат да осигурят достатъчна магнитна енергия, за да заредят водата с отрицателен заряд. Много скоро водата ще се върне в първоначалното състояние.

За какво мога да използвам киселинната вода?

Киселата йонизирана вода унищожава бактериите и е кръвоспиращо средство. Това определя широката й употреба в детските градини, хирургичните отделения, места за приготвяне на храна, разсадници, цветарници, болници и т.н. У дома тя е отличен почистващ и дезинфекциращ препарат, използва се в кухнята, в козметиката, ускорява растежа на цветята и много други. Киселинната вода е “безплатен бонус”. Тя е отлична за всякакви проблеми с кожата. Може да бъде използвана като затягащ почистващ препарат за лице, който може да се ползва преди лягане. Ако напълним фонтан с такава вода, тя няма да стане зелена след 3 дни. Отлична е при акне, възпаления, кухненски плотове и мн. др. Можем да я съберем в мивката и да дезинфекцираме кухненските съдове и прибори след измиване. Можем да полеем стайните цветя, защото тя наподобява дъждовна вода.

Мога ли да готвя с алкална йонизирана вода?

Да. Всъщност храната Ви ще има по-добър вкус, а тялото Ви ще извлече хранителните вещества по-бързо. Веднага ще забележите разликата – при по-високите стойности на рН: зеленчуците ще са по-свежи, оризът – по-пухкав, а чаят и кафето – по-вкусни.

Мога ли да съхранявам водата? Колко време?

Да, алкалната йонизирана вода се съхранява най-добре в добре затворен стъклен съд или затворен пластмасов контейнер. Може да стои в хладилник или на хладно място. Избягвайте металните съдове, особено алуминиевите. Алкалните свойства могат да бъдат съхранени за 1-2 седмици, но алкалната вода е най-полезна, когато е прясна. Антиоксидантните свойства намаляват след 18-24 часа. Така че, за по-добри резултати, пийте водата в рамките на един ден. Факторите, от които зависи колко време ще бъде запазено нивото на рН са топлина, движение, материалът, от който е изработен съдът, и достъпът на светлина. Именно затова не цитираме цифри. Ако водата се съхранява на студено и тъмно в стъклен съд, всички показатели ще бъдат запазени за максимално дълго време.

Добре де какво като водата която пия е по-лесна за усвояване?

Понеже разтворимостта на водата е увеличена, тя по-лесно се абсорбира от организма Ви. Вашите коса и кожа стават значително по-меки. Освен това, водата увеличава абсорбцията на витамини и минерали от тялото Ви. Тя може да Ви помогне да се справите с някои неприятни проблеми с храносмилането.

Каква вода да използвам за да получа йонизирана вода?

Най-добре е да използвате обикновена чешмяна вода. Дестилираната вода или водата, пречистена чрез обратна осмоза не съдържа никакви минерали и следователно не може да бъде йонизирана. Водните йонизатори могат да бъдат ползвани с повечето видове изворна вода също. Двата основни проблема, които възникват при използването на изворна вода са: сероводородът (с мирис на развалени яйца) и високото съдържание на желязо или калций. Погрижили сме се и за двата проблема. За такива случаи трябва да се използва специален предварителен филтър. Силата на получената от Вас йонизирана вода зависи пряко от минералното съдържание на чешмяната Ви вода – колкото повече минерали съдържа, толкова по-силна ще е йонизацията, по-висока алкалността и ще има толкова по-висок антиоксидантен потенциал. Високото съдържание на калций във водата може да причини натрупване на котлен камък.

Как работи водният йонизатор?

Водният йонизатор прави две неща: първо, филтрира вредните компоненти от водата – хлор, трихлорметани, феноли, седименти, неприятен вкус и миризми, органични замърсители и всички видове бактерии. След което, с помощта на титанови електроди с платинено покритие във водата се пропуска малко количество ток. Така предизвиканата електролиза протича в специална, патентована камера, където йонизираната вода се разделя на два потока – кисел и алкален. Киселата вода е около ~ 30%, а алкалната ~ 70%. Положително заредените йони се събират на отрицателния електрод и образуват олекотената вода, съдържаща алкални минерали като калций, магнезий и натрий. Тази чиста и здравословна алкална йонизирана вода е готова за пиене или готвене от кранчето, направено от неръждаема стомана. Тази вода е идеална за пиене и готвене. Отрицателно заредените йони се събират на положителния електрод и образуват окислената вода, която съдържа киселинни минерали като нитрати, сулфиди, хлориди и флуориди. Тази кисело йонизирана вода има много приложения. Ако не Ви е необходима, се изтича в чешмата. Вие разполагате с бутон за настройка на рН – от неутрална, до силно алкална или силно кисела вода. Електродите се почистват автоматично чрез специална почистваща програма.

Алкалната вода подходяща ли е за домашните животни?

Алкалната вода се използва при конете, при кучета и котки. Точно както при хората  и животните ползата от по-добра хидратация и антиокислителните свойства на  алкална йонизирана вода е огромна. Забелязва се прилив на енергия при по-възрастните животни.

Не може ли организмът ни да се лекува сам?

Все още съществуват лечители, които вярват, че човешкият организъм има удивителната способност сам да балансира своето рН и да се лекува. Това може да е било валидно в миналото, когато сме яли повече алкална храна и не сме били изложени на толкова стрес, колкото днес. Изследването, направено през 1999г. върху 1 000 американци от д-р Л. Фрасето от Калифорнийския Университет, обърна тази теория наопаки. Тя установи точно обратното: днес ние натрупваме киселини в мастните си клетки, защото вече не сме способни да се справим с постоянния приток на киселинни отпадъци, които проникват в телата ни постоянно.

Какво е ацидоза?

Всяка жива клетка в нашето тяло произвежда отпадни киселинни продукти. Хранителните вещества от храната достигат до всяка клетка, изгарят с кислорода, за да ни осигурят необходимата енергия. Изгорените хранителни вещества са отпадни продукти. Няма значение дали ядете добра или лоша храна – всички храни генерират отпадни киселинни продукти.

Класифицирането на храната, като добра или лоша се определя от количеството и качеството на отпадните продукти, които тя произвежда. В резултат на метаболизма много от клетките остаряват и умират, самите те превръщайки се в отпаден продукт. Тялото ни се освобождава от тези отпадъци чрез урината, фекалиите и потта. По принцип всички отпадни продукти са кисели, затова често кожата и урината ни имат ниски рН стойности. Основният проблем е, че тялото ни не се очиства 100% от отпадъците, които произвежда. Начинът ни на живот, напр. липсата на почивка, храната, която ядем, както и заобикалящата ни среда, спомагат за образуването на тези отпадни продукти, но не ни помагат да се отървем от тях. При голяма част от хората на Запад яденето на тлъсти меса, пържена храна, въглехидрати, газирани напитки и сладкиши, изгражда киселинни соли в тялото, същото става в резултат на стреса и замърсената околна среда. Какво се случва с тези натрупани кисели отпадъци? Натрупвайки се в организма ни, те се превръщат в твърди отпадъци, като холестерол, мастни киселини, камъни в бъбреците и т.н. Това натрупване на задържаните отпадъци се нарича ацидоза. Това състояние ускорява дегенерацията на клетките, тъканите и на тялото, като цяло. Процесът на остаряване се засилва. Пиенето на алкална вода помага на тялото да се очисти от киселинните отпадъци. Така както натрупването на отпадъци засилва процеса на стареене, редуцирането им забавя стареенето, а дори и – според Санг Янг – “подмладява”. Алкалната вода не е лекарство, но ако се консумира редовно, може да намали киселинните отпадъци и да помогне за подобряване на здравословното състояние на организма.

Могат ли децата да пият йонизирана вода?

Категорично да. Дори бебетата. И понеже децата нямат депа с натрупани кисели отпадъци в организма си, при тях не се наблюдават симптомите на детоксикация, които могат да се появят при някои възрастни.

Има ли някакви предупреждения за пиенето на алкална йонизирана вода?

Трябва да започнете бавно. Настройте уреда на най-ниското алкално ниво. След като се уверите, че водата Ви понася, увеличете количеството, което пиете и нивото на йонизация. Високи нива – до 9.5 – 10.0, са най-добри за питейната вода; най-високите нива могат да бъдат използвани за готвене. При някои хора ефектът на детоксикация от пиенето на алкална йонизирана вода може да се изрази в главоболие или диария за кратък период. При някои възрастни хора йонизираната вода може в началото да има разхлабителен ефект. Именно затова се препоръчва да се започне внимателно. Настройката ‘Purified Water’ /”Пречистена вода”/ можете да използвате, за да изпиете лекарствата си, ако Вашият лекар специално е предупредил да не се пият с алкална вода. Не пийте киселинна вода. След всичко горепосочено, имайте предвид, че милиони японци пият ежедневно алкална йонизирана вода през последните 30 години. Водният Йонизатор бе одобрен за домашен медицински уред от правителството на Япония.

Може ли Алкалната вода от Йонизатора да помогне да алкализирам организма си?

Ние не можем да правим медицински заключения, но можем да Ви предложим списък на хора, които са ни уведомили за подобрение в здравословното им състояние, а също и на медицински специалисти, които препоръчват нашите продукти. Напр. д-р Теодор Бъруди, автор на “Алкализирай или умри”, подчертава, че от дълго време я препоръчва на хиляди хора и продължава да го прави и днес. Същото правят и редица клиники и медицински заведения в Япония, където водните йонизатори се продават в местните магазини за електроуреди. В САЩ йонизаторите се препоръчват от известни лекари, като д-р Робърт Янг “Чудото рН и Санг Янг подмладяване”

Не мога ли просто да пия вода?

Разбира се, че можете. Много е трудно да придобиете навик да пиете вода, защото тя тежи в корема, като оловен балон. Йонизираната вода е лека. Тя има по-малък молекулен клъстер и може да се пие през целия ден. Семейството ми обожава тази вода. С пиене на обикновена вода можете да извлечете някои ползи, за които говорим, но тя не може да проникне през клетките така, както Алкалната йонизирана вода. Ето защо Йонизираната вода с изобилието си от кислородни аниони ще Ви помогне да се очистите от киселинните отпадъци във вашите клетки. Тя може да достигне там, където обикновените йони не могат, и освен това има силата да спомогне за неутрализирането на свободните радикали, които причиняват редица проблеми. Това всъщност е основната разлика между Йонизаторите за вода и бутилираната вода: йонизираната вода е “жива”.