ION-BG Logo

Online Store

Видове вода

Видове вода - произвеждани от йонизатора

Алкална, Йонизирана вода за пиене | pH 8,5 | pH 9,0 | pH 9,5

Алкалната, йонизирана вода детоксикира и хидратира организма. Тя е антиоксидантна, неутрализира свободните радикали. Алкална е и неутрализира киселинността в организма. Тя е и преструктурирана, съвършено хидратира тялото. Тя е идеална за пиене и за приготвяне на здравословна храна.

За пиене Пийте Алкална, Йонизирана вода през целия ден. За разлика от чешмяната вода, Алкалната вода има сладък, приятен вкус. При спазване на питеен режим ще установите, че от нея не ви става тежко и че може да я пиете докато утолите напълно жаждата си.

Приготвяне на храна Измивайте с нея зеленчуци и риба. Подчертава аромата на броколите, лука, бамбуковите кълнове и др.,ако ги бланширате предварително в Алкална вода. Благодарение на това нейно свойство ще ползвате по-малко сол и подправки.

Кафе и чай Ще се изненадате от пленяващия цвят, вкус и аромат на кафето или чая, които приготвите с Алкална вода. Можете да използвате по-малка доза кафе или чай и ще получите богат вкус благодарение на тази вода, която може да изтегли повече вкус и аромат от чешмяната вода.

Супи и задушено месо Алкалната вода изтегля повече вкус от суровините за готвене. Супите са леки а месото е сочно. Ето защо яденето се готви с по-малко сол и подправки.

Растения. Алкалната вода дава свежест и живот на растенията. Тя стимулира покълването.

Силно кисела вода (Дезинфектна вода) | pH 2,5-3,5

Тази вода не е за пиене!

Силно киселата вода има дезинфектни свойства. В домакинството най-вече в кухнята е незаменима. Използвайте я за дезинфекция на съдове, различни повърхности в къщи, офиса, магазина, ресторанта и др.
Тази вода се съхранява в тъмни съдове, защото така се запазват най-добре нейните свойства. Преди използване я налейте в голям спрей и след това дезинфекцирайте различни замърсени повърхности.

Тази вода се съхранява в тъмни съдове, защото така се запазват най-добре нейните свойства. Преди използване я налейте в голям спрей и след това дезинфекцирайте различни замърсени повърхности.

Почистване и дезинфекция

Дезинфекцирайте ножове, дъски за рязане и други кухненски прибори. За по-добър дезинфекционен ефект направете следното: първо почистете повърхността със силно алкална вода и след това използвайте силно киселата вода.

Хигиена Дезинфекцирайте ръцете си и четките за зъби. Използвайте я като вода за уста и за гаргара при болки в гърлото.
Силно киселата вода доказва своите свойства в търговски обекти, като козметични и фризьорски салони, ресторанти, хотели, училища, детски градини, магазини за домашни животни, домове за хора в неравностойно положение и др. Не само, че ще спестите за почистващи препарати, но и ще внедрите зелената идея на работното си място.


Козметична вода | pH 4,0-6,0

Тази вода не е за пиене!

Тя е леко кисела и има стягащо действие.

Идеална е за нежна грижа за кожата и косата.

Миене на лицето
Стягащото (адстрингентно) действие на киселата вода е ефективно при тонизирането и стягането на кожата. Измийте си лицето или го напръскайте. После си потупкайте кожата с пръсти и оставете да изсъхне. Тази вода е отличен заместител на тоника след бръснене (aftershave).

Грижа за косатаИзползвайте тази вода вместо балсам след измиване с шампоан. Отстранява сплитанията на косата и я прави бляскава. Съхранявайте водата в спрей и си пръскайте косата и лицето като сте навън.

Грижа за домашните любимци. Напръскайте козината на животното с тази вода и го срешете. Тя става мека и лъскава.

Полиране. Полирайте огледала, очила, стъклени повърхности и прозорци до блясък.

Почистване. Отстранява замърсявания от дървени, керамични и всякакви подове, без да оставя лепкави следи.

Замразени храни. Напръскайте храните с кисела вода преди да ги замразите. Храните включително риби и скариди няма да изгубят вкуса си след размразяване.

Чиста филтрирана вода | pH 7,0
Без хлор, ръжда и мътилка.
Тази вода преминава през филтрация, но не преминава през процес на електролиза, т.е. не е йонизирана.
Бебешка храна
Използвайте тази вода за приготвяне на бебешка храна.

За кърмачета (до 1 година) не се препоръчва използване на Йонизирана вода дотогава, докато детето не започне да яде разнообразна храна. При бебетата движението на червата се различава от това на възрастните, защото те пият само кърма или адаптирано мляко. Така, че за приготвяне на адаптирано мляко или чай не ползвайте Йонизирана вода, а само чиста вода.


Лекарства

Неутралната вода е отлична питейна вода, която се усвоява лесно от тялото. Пийте лекарствата си с тази вода, защото действието на лекарствата не е тествано с алкална вода.


При пиене на лекарства действайте по следния начин: спрете да пиете Йонизирана вода 10 - 15 минути преди вземане на лекарството. Пийте лекарствата си с чиста, неутрална вода, след това изчакайте най-малко 30 минути, преди да започнете да пиете отново алкална вода.